Download Cenova Şatosu Amasra Kalesi Gif

Download Cenova Şatosu Amasra Kalesi Gif. Cenova şatosu, cenova ailesi tarafından bir iç kale olan yapıda saray haline getirilen yerdir. Şato osmanlı döneminin ilk yıllarında da aktif olarak kullanılmıştır (cenovalılar ve osmanlı'nın arası iyi durumdayken).

Cenova Şatosu ve Gizli Geçitler (Amasra Kalesi) · Amasra ...
Cenova Şatosu ve Gizli Geçitler (Amasra Kalesi) · Amasra ... from www.amasra.com.tr
Yapının en ilginç özelliği olan girişdeki kapıda amasra'ya egemen olmuş ailelerin armaları, tüm güzelliği ile korunup günümüze kadar gelmiştir. Cenovalıların bir saray (şato) haline getirdiği şatonun göze çarpan en farklı özelliği girişindeki kapıda amasra'ya egemen olmuş ailelerin armalarının yer aldığı taş bloglardır. Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi amasra'da, roma döneminde yapılan ve incir ağaçlarının zarar verdiği 3 bin yıllık amasra kalesi.

Kale içinde de yüksek bir burçla korunmaya alınmış şato kapısından girilmektedir.

Şato osmanlı döneminin ilk yıllarında da aktif olarak kullanılmıştır (cenovalılar ve osmanlı'nın arası iyi durumdayken). Büyük liman tarafındaki basamakları çıkarak ulaşabileceğiniz ana kapısında ilçeye geçmişte egemen olmuş ailelerin armalarını görebileceğiniz cenova şatosu, amasra kalesi'nin içerisinde bulunuyor. Cenovalıların bir saray (şato) haline getirdiği diğeri de kale içinde yüksek bir burçla korunmaya alınmış şato kapısıdır. Büyük limanda amasra kalesi içerisinde bulunan cenova şatosu genel itibari ile harabe haline gelmiş olsa da tarihi oldukça büyük, ziyaret etmeyi unutmayın.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url