41+ Kadiri Tarikatı Pictures

41+ Kadiri Tarikatı Pictures. Tarikat piri abdülkadir geylani hz.leri'nin görüşleri tasavvuf aleminde her zaman müracaat edilen yegane merci olmuştur.çünkü o'nun tarikatı en. Her tarikatta olduğu gibi kadiri tarikatının da kendine has zikir, adap ve usûlleri bulunuyor.

Kadiri Tarikatı (Kadirilik, Kadiriyye)
Kadiri Tarikatı (Kadirilik, Kadiriyye) from www.dunyadinleri.com
Kadiriye tarikatı i̇slam dünyasında en yaygın tarikattır. Tarikat merkezi bağdat'taki dergahtır ve halen geylânî'nin soyundan geldiği kabul edilen birisi tarafından yönetilir. Bazı kādirî meşâyihi dervişlerine makāmât esmâsını usul esması olarak verir ve usul esmâsının sayısınca zikrettirirler.

Kadiri tarikatı pir haydar baba (r.a).

Üzerinde tarikat sembollerinin işlendiği kādirî tacının birkaç çeşidi vardır. Kısa bir süre içinde başta hindistan olmak üzere bütün i̇slâm ülkelerine yayılan kadiri. Kadiri tarikatı adını en büyük mürşidi,alimi olan gavsulamaz abdulkadir geylani hazretlerindenalmıştır.kadiri tarikatının ve diğer tarikatların pir ve yol gösterenidir.burada manevi. Tarikat piri abdülkadir geylani hz.leri'nin görüşleri tasavvuf aleminde her zaman müracaat edilen yegane merci olmuştur.çünkü o'nun tarikatı en.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url